Benefit

BENEFIET BBQ

BBQ : 4 stukken vlees , uitgebreide salad bar , polder patatjes , diverse sausjes

Prijs ; 15€/PP

Download form here

Ons Benefiet gaat dit jaar terug naar onze Mascotte Remy die nog altijd medische behandeling krijgt en waarvan de kosten voor de ouders hoog oplopen!!!

Zaterdag 13 juli BBQ benefit tvv Remy op de tattoo convention Middelkerke !!! inschrijven kan via de website vòòr 10 Juli!! allen welkom, ook helpende handjes ...
 

Historie..
Mirakelkindje Remy Dejaegher uit Waardamme heeft veel bijgeleerd tijdens zijn eerste schooljaar in Ter Dreve in Sint-Michiels. “Zijn fijne motoriek en sociale vaardigheden zijn er goed op vooruitgegaan. Hij leerde ook gebarentaal waardoor Remy kan aantonen wat hij wil”, zegt mama Joyce.

Remy Dejaegher was niet voorbestemd om op de wereld te zijn. Zijn ouders hadden om te beginnen al bijna geen kans om zwanger te geraken en bovendien sterven baby’tjes als Remy, die geboren werd met de slechtst werkende niertjes, doorgaans in de moederschoot. “Dat hij er toch is, is een dubbel mirakel”, zeggen zijn ouders. Hun oogappel had amper één kans op vijftien om zijn eerste levensjaar te overleven, maar hij spartelde zich overal door. Het hele leven van mama Joyce Lecomte en papa Kristof Dejaegher staat in teken van hun kleine prins. Ze lieten hun succesvolle bistro in Veurne 3,5 jaar geleden over om beter voor Remy te kunnen zorgen. Kristof stopte als kelner en ging aan de slag als taxichauffeur om bij noodgevallen sneller thuis te kunnen staan. Joyce blijft fulltime thuis om voor haar zoon te zorgen.

Remy en zijn ouders woonden vroeger in De Panne, maar verhuisden via enkele tussenstops naar de Oostkampse deelgemeente Waardamme, een dorp dat dicht bij de snelweg ligt, om vlugger in het UZ Gent te staan als een geschikt niertje wordt gevonden voor Remy.


Nieuw avontuur
In september begon het dappere jongetje aan een nieuw avontuur. Remy, die in oktober 2013 drie werd, ging voor het eerst naar school Ter Dreve in Sint-Michiels. Ondertussen zit zijn eerste schooljaar in het buitengewoon basisonderwijs er bijna op. “Remy heeft veel bijgeleerd”, zegt mama Joyce. “Z’n fijne motoriek en sociale vaardigheden zijn er goed op vooruit gegaan. Hij paste zich vlot aan de klasomgeving aan. Praten blijft voorlopig nog moeilijk, maar hij maakt wel al klanken en verstaat enorm veel. Remy leerde ook gebarentaal waardoor hij met zijn handjes kan aantonen wat hij wilt.”

Helmpje
“Hij gaat echt graag naar school, zelfs in de weekends komt hij vragen om naar school te gaan. Stappen gaat nog moeilijk, hij kan wel ergens tegenaan rechtstaan. Met een rollator kan hij ook van de ene ruimte naar de andere gaan. Er wordt dan een helmpje op zijn hoofd geplaatst om te vermijden dat hij zich bezeert als andere kindjes per ongeluk tegen hem aan botsen.”

Aanvankelijk ging Remy uitsluitend halve dagen naar school. “Sinds Pasen gaat hij op vrijdagen al een ganse dag naar school. Na 4 uur krijgt Remy dan medicatie toegediend door de verpleegster van de school. We zorgen ervoor dat hij elke donderdagmiddag voldoende kan slapen. In het weekend kan hij recupereren. De andere weekdagen gaat Remy nog altijd halve dagen naar school. Ik breng hem en haal hem terug op. Tussendoor blijft nog een tweetal uren over. In de winter kan ik zo alleen boodschappen doen zonder me zorgen te hoeven maken dat Remy een verkoudheid oploopt. Daarnaast blijft het huishoudelijk werk minder liggen en kan ik meer tijd investeren in het maken van de snoep- en pampertaarten die ik verkoop. Dat is belangrijk, want Riziv betaalt de voeding van Remy niet terug. We laten een speciaal poeder overkomen uit Liverpool dat ervoor zorgt dat de hoeveelheid kalium in het lichaam van Remy laag blijft, anders moet hij aan de dialyse. Dat kost ons maandelijks 192 euro en daar komen dan nog eens alle medicatie en consultaties